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Home » Ricette

Ricette

Ecco alcune delle ricette Italiane tradizionali che potete imparare in un corso di cucina o gustare in un pasto preparato da Marco.

Carne

timballo gattopardo filling

Timballo del Gattopardo

Veal milanese

Cotoletta alla Milanese

Modernist Tikka Masala

Tikka masala

Braised wild boar with polenta taragna

Spezzatino di cinghiale e polenta taragna

Dolci

cipriani meringue cake

Torta meringa di Cipriani

Pastiera Napoletana

Pastiera Napoletana

Sicilian cannoli

Cannoli siciliani

Pasta

Pumpkin ravioli

Ravioli di zucca

Pasta alla norma

Pasta alla Norma

Tagliatelle cacio e pepe

Pasta cacio e pepe

Pasta with sardines (Sicilian recipe)

Pasta con le sarde

Pesce

Crusted baked turbot

Rombolino al forno in crosta di pistacchi

Stuffed zucchini with tuna, garlic, olives and capers

Zucchine ripiene

Verdure

Caponata (Sicilian vegan dish)

Caponata

Asparagus and turmeric risotto

Risotto con asparagi e curcuma

Uova

Poached egg with sweet and sour radicchio - sous vide

Uovo in camicia e radicchio in agrodolce – sous vide

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star rating  I was offered this course as a surprise birthday present. Marco was very welcoming, accommodating and patient, and taught me several nice tips and tricks for tasty vegan cooking. ... read more I invited a couple of friends to join us for the meal and they loved it too. The location is wonderful - a lovely spacious house surrounded by woods. All in all a lovely ex

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avatar thumb Grainne M
Novembre 10, 2021

star rating  We spent the better part of a day traveling from Stresa to Marco's kitchen for an interesting and fun cooking experience. We are two couples approaching our eighth... read more decade. Marco is very personable and welcoming. Also met his family in their lovely home and surroundings. It is literally being in the middle of the woods. He suggested a menu based on our tastes and everything was ready to be prepared when we arrived. We made pasta and sauce along with veal rollups stuffed with ham, sage and cheese. Simmered in an additional tomato ragu. The highlight was the chocolate torte with homemade toffee and a chocolate ganache. And he also provided copies of the recipes. Highly recommend!

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avatar thumb tim m
Gennaio 8, 2022

star rating  The experience consists of several stages
You reach a house in the heart of a nature reserve, in the rain, around you trees in the woods and nature
You go... read more into a well-kept home, into a warm and cozy kitchen and cook fine ingredients for four hours, you cook a wonderful meal, as you agreed with the chef
Then sit down to eat in a wonderful atmosphere, with good wine and a window to the view.
Chef Bosco is very kind, welcoming, my family and I had a g

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avatar thumb שמעון ש
Novembre 6, 2019

5 star review  Chef Marco hosted a tiramisu class for our group of 30 bartenders and was brilliant. Our guests loved it! I highly recommend his class 🙂

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thumb Elsa Dovoedo
Novembre 4, 2019

5 star review  
Idea diversa per passare una mezza giornata tra amici e mettere le mani in pasta.
Sin dalla descrizione sul suo sito che al contatto telefonico e su Whatsapp, Marco è stato... read more molto chiaro su cosa avremmo fatto, cioè 3 ore di corso di cucina e poi la cena, al relativo prezzo ed è stato disponibile ad accogliere le nostre richieste in termini di preferenze sul menù e di modifiche dell’ultimo momento al numero di partecipanti.
Il posto dove si svolge l’evento è l’abitazione privata di Marco ed è in mezzo alla natura e per questo un po’ complessa da trovare, ma Marco fornisce delle indicazioni e inoltre una volta arrivati nella via indicata è bastata una telefonata ed è uscito ad accoglierci. Essendo una strada di campagna non ci sono parcheggi ma ci ha permesso di parcheggiare le auto all’interno del suo cancello, dove c’è posto per circa 3/4 auto. Poiché è la casa in cui vive è possibile che durante le ore passate lì si incontri anche la sua famiglia.
Ci è stato fornito un grembiule da cucina a testa ed una salvietta personale, ed è iniziata l’esperienza in cucina di 3 ore per la preparazione di un primo, un secondo ed un dolce e ritengo che sia un tempo più che giusto per i gruppi che hanno voglia di mettersi in gioco o con una buona passione per la cucina, mentre non lo consiglio a chi non è particolarmente appassionato o ai timidi che devono farsi pregare per tagliare una cipolla.
Non è un corso dove ognuno ha la sua postazione, ma si lavora insieme nella stessa cucina pertanto le operazioni si effettuano in pochi alla volta, ed è quindi meglio essere una coppia o un gruppo poco numeroso, altrimenti per alternarsi al piano di lavoro si rischiano dei momenti morti.
La nostra scelta è ricaduta su un menù di pesce e le ricette proposte avevano vari passaggi ma piuttosto semplici, quindi adatte al nostro gruppo di dilettanti in cucina. Ci è stato ben spiegato come pulire i pesci in questione ed oltre alle ricette abbiamo appreso alcune tecniche che potremo riutilizzare a casa.
Al termine delle preparazioni, abbiamo apparecchiato e gustato insieme a Marco le pietanze, con acqua, vino, caffè ed amari compresi nel prezzo del menù concordato a priori, quindi senza pagare alcun extra. La nostra esperienza si è svolta a cena pertanto abbiamo mangiato all’interno, ma a pranzo offre anche l’opportunità di pranzare all’aperto nel bosco.
È una buona occasione per imparare qualcosa in cucina, in un clima casalingo, tranquillo e rilassato.

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thumb Alberto Barbieri
Aprile 2, 2022

5 star review  Perfetto! Marco is an excellent chef. He’s not only professional but extremely patient and kind. His place is heavenly. I loved his house, the garden, and the table was literally... read more set up in the woods. Absolutely stunning atmosphere. You can hear the birds chirping while you eat. We had an interesting conversation over lunch which I thoroughly enjoyed. His family is just as kind. I couldn’t have asked for more. I got beautiful pictures in his garden with different flowers in the background. I learnt to make authentic southern and northern Italian dishes. We prepared a three-course meal (Pizzoccheri, Caponata and Torta Giulio). Before dropping me back to the station, Marco showed me River Ticino. I’d say it was a well-spent day. It’s a great learning experience and I definitely recommend it to everyone and hopefully I’ll be back another time.

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thumb Adeena Shafique
Aprile 4, 2021

      Great personalized cooking class. Highly recommend!

    thumb Wesley
    Agosto 12, 2021

      Marco and his wife opened their lovely home to us and it was a wonderful experience! Our first time to... read more

    thumb Francine
    Maggio 20, 2018

      I was the only one on the experience. Marco messaged me before hand and made sure o had many options... read more

    thumb Kady
    Ottobre 23, 2021

  My wife and I had a fantastic day learning how to cook with Marco. He taught us how to make homemade Pasta, Involtini and Tiramisa, and we all sat down... read more and had a great meal together with everything we created. It's hosted at his home up in the hills, and made for a really personal cooking experience. We'd highly recommend it!

thumb Michael P.
1/12/2020

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